Mr. J.A.M. Staal-Olislaegers (Jolanda)

 

Mevrouw mr. J.A.M. Staal-Olislaegers (Jolanda) is geboren en getogen in het bijzondere Brabantse dorp Baarle Nassau. Na haar middelbare schooltijd heeft zij een jaar in het buitenland gewerkt en gereisd. In de jaren daarna runde Jolanda haar eigen onderneming en studeerde ondertussen Nederlands recht aan de Open Universiteit Nederland. Daarna studeerde zij notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na afronding van deze studies is zij in 2002 als juriste gaan werken bij het Bureau voor Rechtshulp, waar zij zich met name bezig hield met arbeidsrecht en het sociale zekerheidsrecht.

 

Jolanda is in 2006 beëdigd tot advocaat en voert sindsdien een civielrechtelijke praktijk, met de nadruk op personen- en familierecht. Zij is inmiddels een ervaren deskundige op het gebied van echtscheidingen, ontbinding van geregistreerde partnerschappen en het verbreken van een samenwoning. Hierbij begeleidt zij ouders bij het opstellen van ouderschapsplannen en staat zij ouders bij in procedures met betrekking tot gezag, omgang en alimentatie.

Jolanda heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

- Personen- en familierecht;

- Strafrecht;

- Arbeidsrecht.


Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Jolanda is aangesloten bij de Geschillencommissie Advocatuur.