Mr. J. van Dijk (Ron)

 

De heer mr. J. van Dijk (Ron) is geboren op het Zuiderveen, nabij Winschoten en heeft met een kort uitstapje naar Finsterwolde altijd D’Olle Witte in het oog gehouden. Hij heeft op de Winschoter Scholen Gemeenschap (WSG) gymnasium α gedaan en heeft daarna in Groningen, aan de Rijksuniversiteit rechten gestudeerd. Ron is afgestudeerd in de richtingen privaatrecht en sociaal economisch recht. Na zijn studie is hij in 1989 beëdigd als advocaat en heeft hij met mrs. Gosselaar bijna 25 jaar praktijk in Winschoten gevoerd. Met een tussenstap van 7 ½ jaar in Scheemda is hij nu terug in Winschoten, op de Venne en is de cirkel rond.

 

In 1989 begonnen met een algemene rechtspraktijk, is door de jaren heen steeds meer specialisatie opgetreden richting personen- en familierecht en strafrecht. Ron is een ervaren jurist, die procedeert als het moet, maar liever de dialoog aangaat en een voor alle partijen aanvaardbare oplossing zoekt.

We hechten aan een persoonlijke benadering van de cliënten. Voor mensen uit de regio is het plezierig te weten dat men ook met ons in het eigen dialect kan spreken. " Wie proaten in joen aigen toal"

 

Ron heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

- Personen- en familierecht;
- Strafrecht en Jeugdstrafrecht.


Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.